Välj en sida

Om Ni någon gång satt upp en WordPress-sajt till en kund så har ni säkert hamnat i situationen då kunden tycker det är enklare att  maila dig istället för att lära sig att publicera artiklar själv. I de fall kunden inte har intresset att lägga upp artiklar och då det rör sig om återkommande artiklar med samma innehåll så går det att automatisera detta.
Det finns, enligt mitt tycke, två stycken verktyg som är riktigt bra. Zapier och IFTTT.
För att lösa ett av ovanstående återkommande ärende så använde jag mig av Zapier.
Det gick förhållandevis enkelt att sätta upp ett jobb som gjorde följande:

  • Skapa en regel som kollar efter ett mail från en viss avsändare med en bifogad fil.
  • Spara ner filen till Google Drive
  • Låta Zapier publicera den just nedladdade filen till en WordPress-sajt

Gissa om jag blev positivt överraskad när jag fick ett mail där personen tackade mig för att jag lagt upp protokollet så snabbt på deras sajt.
Zapier är en grym tjänst. Dessvärre är det en betaltjänst och man kan nå samma resultat med IFTTT. Dock så kan man inte skapa sekventiella händelser i IFTTT som man kan göra i Zapier.
Jag kommer i ett senare tillfälle gå in i mer detalj hur man skapar sina automatiserade flöden. Tills vidare får kan ni titta på mina instagram-bilder som numera automatiskt publiceras via IFTTT och mitt instagram-konto till denna sajten.