Välj en sida

Så där ja. Då har jag gjort några ändringar i layouten, men det är fortfarande väldigt basic.
Läste en fantastiskt intressant artikel som heter How To Get a Perfect GTMetrix and Pingdom Score och jag har tänkt att följa hans exempel så långt som möjligt. Min ambition just nu är att använda mig av verktyg som är gratis.
Det första är att kontrollera hastigheten genom verktygen Pingdom Tools, GTMetrix och Google PageSpeed Insights
Första testet från Pingdom Tools gav följande:
Pingdom tool 10 nov
GTMetrix resultat såg ut som nedan:
GTMatrix 10 nov
Google inte samma resultat som igår vilket var lite spännande. Skall bli kul att se hur detta kan ändras.
Det såg ut som nedan:
76/100 i hastighet. – Mobil
92/100 i användarupplevelse. – Mobil
88/100 i förslagsöversikt. – Desktop
En av de viktigaste tipsen verkar ju vara att komprimera bilderna rätt. I artikeln som är länkad ovan så pratas det mycket om JPEGMini Lite, JPEGMiniPro och ImageOptim. Jag väljer att bara testa ImageOptim för att se hur långt jag kommer på det.
När jag använde ImageOptim första gången så ”vägde” min bildmapp i WordPress 6 275 544 byte (6,4Mb) efter att ha släppt mappen till ImageOptim så ”vägde” den 4 001 221 byte (4Mb). Detta trodde jag inte då bilderna var rätt små. Dock tog det lång tid att köra komprimeringen då min dator inte är den snabbaste. Det tog 12 min och 30 sek.

Före ImageOptim

Före ImageOptim


 
Efter ImageOptim

Efter ImageOptim


 
Test med Pingdom Tools efter komprimering
Pingdom Tools efter komprimering med ImageOptim
Mätning GTMetrix efter komprimering
Speed GTMetrix efter ImageOptim
Intressant och som jag missade klippa in från verktygen är att bildoptimeringen har fått grönt ljus. Något som det inte var i första mätningen.
Det som är tydligt är att jag skall se över:
Leverage browser caching och Specify a cache validator. Där verkar flaskhalsen finnas precis nu.
Hittade också TinyJPG.com för komprimering men det fanns en begränsnings i att enbart köra 20 filer i taget så jag jämför inte ovan mapp denna gång. Skall testa en bild i båda verktygen vid senare till fälle.
Lärdom av den här övningen:

Komprimera alltid bilderna innan du laddar upp dem i WordPress. 
Se också till att det är rätt storlek på bilderna.