Välj en sida

Då var det dags igen. Att sätta upp ännu en wordpress-sajt. Jag har satt upp ett antal sajter i mitt yrkesverksamma liv. Dock har jag aldrig jobbat professionellt med det och så är fallet inte denna gången heller. Min kunskap om wordpress är enbart genom ett stort intresse och en bakgrund med att ha arbetat med infrastruktur och microsoft-produkter.
Det som intresserar mig mest är för att se om det verkligen är värt att köpa SEO-tjänster för flera tusen kronor, eller mer varje månad för att hamna högt upp hos Google, Bing, Yahoo med mera.
Denna sajt blir alltså ett sorts experiment för att se om den kan komma på Googles förstasida när man söker på ord som:

  • wordpress
  • sökordsoptimering
  • SEO
  • Snabbare sajt med wordpress

Ord som jag misstänker har en oerhörd konkurrens vad det gäller sökordsoptimering.
Låt oss börja. Jag kommer allt eftersom testa min sajt så att jag följer googles rekommendationer för att en sajt ska vara korrekt uppsatt så att Google gillar den.
Detta inlägg skrivs när jag sajten är uppsatt med WordPress 4.3.1–sv_SE och temat Twenty Fifteen
Självklart måste vi göra ett test för att se vår status efter en grundinstallation som ovan.
Jag börjar med att kolla PageSpeed Insight hos Google
PageSpeed test. Google 1(3)
PageSpeed test. Google 2(3)
PageSpeed test. Google 3(3)
Det här ser ju helt ok.
75/100 i hastighet.
100/100 i användarupplevelese.
91/100 i förslagsöversikt.
Låt oss se vad som händer om man installerar temat Divi 2.5 från Elegant Themes. Ett tema som jag gillar och har använt på några sajter som jag hjälpt till med. Det är också här som intresset väcktes att kunna snabba upp sajter och få upp SEO på sajten.
Så här se sajten ut när ovan mätning gjordes.
Skärmavbild 2015-11-09 kl. 20.23.14